Ženšen pravý

Panax ginseng
Ženšen pravý je jednou z najstarších a najpoužívanejších bylín na svete. Hovorí sa o ňom ako o zázraku dlhovekosti. Ľudovo sa mu hovorí všehoj ženšenový, vykazuje totiž široké spektrum blahodarných účinkov na ľudský organizmus.

• Hovorí sa o ňom ako o zázraku dlhovekosti
Blahodarné účinky na ľudský organizmus
Predtým mal vyššiu cenu ako zlato
Pozitívne ovplyvňuje duševnú pohodu a koncentráciu
Pôsobí na kognitívne funkcie
Podporuje krvný obeh a hladinu glukózy v krvi
Má vplyv na imunitu
Môže pomôcť so sexuálnym zdravím
Dodáva potrebné flavonoidy

Dostupná štúdia

Prvé zmienky o ženšene sú staré niekoľko tisíc rokov a pochádzajú z Ázie. O túto vysoko cenenú rastlinu sa opiera aj tradičná čínska medicína. Zo starých bylinkárskych kníh a receptov odovzdávaných po stáročiach z generácie na generáciu sa zachovalo, že bola cena koreňa ženšenu vyššia ako cena zlata.

Pokiaľ dodáte vášmu organizmu blahodárne pôsobiace látky obsiahnuté v koreni ženšenu, môže to pozitívne ovplyvniť vašu duševnú pohodu, koncentráciu, koordináciu a ďalšie kognitívne funkcie, množstvo energie, krvný obeh, hladinu glukózy v krvi, imunitný systém a prirodzenú obranyschopnosť, fyzický výkon i sexuálne zdravie. .

Koreň ženšenu obsahuje aminokyseliny, vitamíny a minerály ako draslík, vápnik či fosfor, flavonoidy, polysacharidy, antioxidanty a saponíny, ktorých bolo v ženšene objavených viac ako 80 druhov. Ich najdôležitejšou skupinou sú ginsenoidy.
Složení STSFY, Ženšen
Späť na blog