Vitamin B5

Kyselina pantoténová
Potrebujete povzbudiť, pretože padáte únavou a vyčerpaním? Vitamín B5 by mohol pomôcť pri znížení únavy a pocite vyčerpania. Môže vám pomôcť nájsť chuť na náročný tréning a podať tak oveľa lepší fyzický výkon. Môže tiež pomôcť harmonizovať produkciu hormónov, podporiť vitalitu pokožky, vlasov, očí, ale aj pečene.

• Kyselina pantoténová prispieva k normálnemu energetickému metabolizmu
Kyselina pantoténová prispieva k normálnej syntéze a metabolizmu steroidných hormónov, vitamínu D a niektorých neurotransmiterov
Kyselina pantoténová prispieva k normálnej mentálnej činnosti
Kyselina pantoténová prispieva k zníženiu miery únavy a vyčerpania

Dostupná štúdia

Vitamín B5 sa prirodzene vyskytuje vo väčšine druhov zeleniny, hlavne v brokolici, kapuste, hrachu, mäse, cereáliách, strukovinách, vajciach a mlieku. Môžete ho oceniť pri rozklade sacharidov a tukov aj pri zvýšenej tvorbe akné, alergii, astme, diabete, celiakii, kolitíde, padaní vlasov, respiračných ťažkostiach, kvasinkových infekciách, depresiách aj únave.

Vitamín B5, kyselina pantotenová alebo D-pantotenát vápenatý patria k dôležitým zložkám pre ľudské telo. Podieľa sa na znížení únavy, látkovej premene i duševnom výkone. Je nevyhnutný na tvorbu energie. Je rozpustný vo vode a treba ho dopĺňať. Nedostatkom sa môže trpieť pri prísnej diéte alebo keď sa konzumuje výhradne rastlinná strava (napr. vegánstvo).
Vitamin B5
Späť na blog