Maca

Lepidium meyenii
Maca patrí medzi superpotraviny a používa sa v prírodnej medicíne po tisícročia. Patrí medzi adaptogény, ktoré nám môžu pomôcť lepšie zvládať stres, zvýšiť koncentráciu, odolnosť organizmu a zvýšiť vitalitu. Využíva sa tiež na podporu plodnosti a pravdepodobnosti počatia pre mužov a ženy. Môže podporiť aj sexuálny život, preto je nazývaná aj ako Peruánskou viagrou.

• Patrí medzi superpotraviny známe vysokým obsahom bioaktívnych látok
• Patrí medzi adaptogény, ktoré nám pomáhajú prispôsobiť okolitým podmienkam
Môže pomôcť zvýšiť odolnosť a obranyschopnosť organizmu
Môže prispieť k lepšiemu zvládaniu stresu
Môže ovplyvniť kognitívne funkcie
Používa sa na podporu vitality
Môže sa využiť na zvýšenie pravdepodobnosti počatia pre mužov aj pre ženy

Dostupná štúdia

Maca čiže žerucha peruánska je často nazývaná aj ako peruánsky ženšen. Práve vďaka vysokému množstvu biologicky aktívnych látok. Je skvelým zdrojom mikroživín, vitamínov a minerálov ako horčík, draslík, zinok, meď, selén, B-vitamíny, vlákniny, antioxidantov, aminokyselín a mastných kyselín.

Môže pozitívne ovplyvniť kognitívne funkcie aj vitalitu a prispieť k optimálnemu fyzickému i duševnému fungovaniu, zvýšiť odolnosť organizmu, podporiť rekonvalescenciu a zlepšiť adaptáciu na stres. Adaptogény sú populárne medzi študentmi, vrcholovými manažérmi i športovcami, ktorí prežívajú stresové obdobie, chcú zlepšiť koncentráciu a zvládať životné nástrahy. Skúste podporiť svoju fyzickú a duševnú výkonnosť aj úroveň energie.
Složení STSFY, Maca
Späť na blog